top of page

Hypnose og Hypnoterapi

Har du noget i dit indre, som du går og tumler med?

Det kan være du kæmper med nogle uhensigtsmæssige vaner som 

Sukkertrang

Overspisning

Rygning

Det kan også være tanker om dig selv, så du oplever

Dårligt selvværd

Ingen selvtillid

Måske har du frygt for 

Krybdyr

Højder

Læger/tandlæger

Eller også kan det være, at du får angst når du

Skal til eksamen

Præsentere noget for nogle mennesker

Præstere i din sport

Er i små rum eller på åbne pladser

Kender du det, at du udfører nogle handlinger, som du ikke rigtig ved hvorfor du udfører? Eller oplever nogle følelser, som du ikke rigtig ved, hvor kommer fra? Det kan være du bliver bange, når du ser en frø, bliver nervøs, når du går ind i en elevator, får det fysisk dårligt, når du skal fremlægge en opgave eller bliver ked, når du igen har tømt en skål slik. 

Det er helt normalt, og vi har alle sammen nogle mønstre, reaktioner og ubalancer, som ikke er særlige attraktive for os selv. Men for dig, er disse følelser måske ekstra stærke, så de forhindrer dig i at fx at være sammen med mange mennesker, at tro på dig selv, stige ind i et fly uden frygt eller at have den krop, du ønsker.

 

Vidste du at 90-95% af dine handlinger foregår i underbevidstheden?

Og at disse handlinger sker ud fra vores følelser, som netop ligger i underbevidstheden? 

Vidste du også, at langt de fleste følelser du mærker, er sået i den tidlige barndom - ja, måske før du blev født?

 

Den mest direkte vej til at arbejde i underbevidstheden er gennem hypnose. Her vil du befinde dig i en tilstand, hvor din opmærksomhed bliver skærpet mod de forslag, din hypnotisør kommer med. Lys, lyde, dufte omkring dig glider i baggrunden, og du lytter blot til hypnotisørens stemme, som du følger… 

 

Du har helt sikkert prøvet det mange gange før - altså at være i hypnose. Men det er ikke sikkert, at du er klar over, at det faktisk er en hypnotisk tilstand. Lad mig give nogle eksempler:

 • Du sidder og skal skrive på en opgave. Du er måske gået lidt i stå, og dine tanker flyver væk til noget helt andet. Lige pludselig tager du dig selv i at sidde og stirre “blindt” ud i luften, mens du drømmer dig væk i en anden situation.

 • Du kører bil og skal et bestemt sted hen. Du hører måske musik og sidder i dine tanker. Pludselig opdager du, at du skulle have drejet af for lidt siden.

 • Du ligger på sofaen og ser en god film eller serie. Lige pludselig opdager du, at et familiemedlem står ved siden af dig. Du har hverken set eller hørt vedkommende nærme sig.

 

I disse 3 ovenstående situationer befinder du dig i en lettere tilstand af hypnose. Og når du er bevidst om dette, så ved du også:

 • at man ikke sover i hypnose (selv om hypnotisøren godt kan bruge ordet “sov”)

 • at man altid selv kan komme ud af hypnose

 • at hypnose ikke er farligt

 

Endvidere vil jeg gerne aflive lidt flere myter om hypnose under terapi:

 • Nej, hypnose er ikke en mystisk super power. Det er en form for trancetilstand, hvor du selv kommer ind og arbejder med de traumer/uforløste begivenheder, hvori der er opstået en følelse, som senere i dit liv kan forårsage uhensigtsmæssige handlinger.

 • Nej, det er ikke kun  uintelligente og naive mennesker, som kan hypnotiseres. Stort set alle normalt fungerende mennesker kan hypnotiseres. Men ikke alle kan komme ned i den dybeste hypnose. Vi arbejder dog aldrig med personer med psykiske lidelser som bipolar, skizofreni og lignende.

 • Nej, du vil ikke sige hemmeligheder, du ikke ønsker skal frem. 

 • Nej, du bliver ikke manipuleret med. Du vil ikke kunne gøre noget, som er imod din vilje. Du vil acceptere de forslag, jeg kommer med, da de vil hjælpe dig i din proces.

 • Nej, hypnose er ikke et quick-fix, det er en proces, som kan tage kortere eller længere tid.

Du har selv nøglen til svaret og løsningen på dine ubalancer. Under hypnosen vil du blive guidet derhen hvor svaret ligger, og du vil modtage terapien her. 

Her fortæller jeg om hypnose og hypnoterapi

Kontakt mig

Pre-talk inden hypnosen

Hvad sker der i hypnosen?

Til forskel fra f.eks. samtaleterapi, når vi med hypnoterapi dybt ned i underbevidstheden, hvor problemstillingerne ligger. Vi arbejder her med årsagerne frem for symptomerne. Derfor bruger vi ikke tid på at arbejde med vores bevidste, analytiske sind, og derfor sker der hurtigere forandringer. De fleste forløb strækker sig over 3-5 sessioner.

Når vi arbejder i hypnosen, handler det om at arbejde med de overbevisninger, som du har lagret i din underbevidsthed. Disse har skabt nogle uhensigtsmæssige handlingsmønstre, og det er disse mønstre vi i samarbejde går ind og arbejder med, ved at fjerne de negative følelser, som frygt, skyld, skam, frustration eller utilstrækkelighed og erstatte dem med positive. 

At arbejde i hypnose er et samarbejde mellem dig og mig. Du skal blot lytte til mine instruktioner, og svare på de forslag jeg stiller dig.

Når vi er færdige med en session, vil du opleve, at du føler dig godt tilpas. I dagene efter hypnosen, vil du begynde at mærke en forskel.

Hvad kan hypnoterapi hjælpe for?

Hypnose har været kendt i verden i flere tusinde år, dog ikke i den form, som vi kender i dag.  For bare et par hundrede år siden, brugte man hypnose som amnæstesi, når man f.eks. skulle operere. I dag bruger man stadig hypnose til smertelindring - det kunne være migræne eller kroniske smerter. Men det er også vældig gavnligt til et væld af blokeringer i det underbevidste sind.

Du kan blive hjulpet med f.eks. 

 

Angst

Fobier

Selvværd

Stress

Vægttab

Rygestop

Højdeskræk

Flyskræk

(Tand) Lægeskræk

bottom of page