top of page

Behandlinger

Du kan herunder læse lidt om nogle af de behandlinger, jeg kan hjælpe med.

Vi vil altid starte 1. session med en indledende samtale, hvor vi taler om hypnose. Derudover taler vi om, hvad det er, du ønsker at forandre og hvorfor. Derfor varer 1. hypnoterapi-session op til 1½ time. Efterfølgende sessioner varer ca. 1 time.

Anker 1

ANGST og FOBIER

 

De fleste mennesker har en eller flere fobier, eller angst for noget. 

Det kan være frygt for frøer, edderkopper eller andre dyr. Det kan være frygt for højder, åbne pladser eller trange rum. Det kan være frygten for at skulle holde en tale.

Når du føler dig truet af noget, kommer frygten for det, som en helt naturlig reaktion på det, der opleves farligt. Vores sind har brug for at reagere hurtigt og instinktivt, og for de fleste betyder det, at du flygter fra det. Du har sandsynligvis fået din fobi tidligt i dit liv, i forbindelse med en oplevelse, dit sind har anset som værende farlig - sandsynligvis uden at være farlig. Men hvis hjernen opfatter situationen som værende farlig, så er det dét, der indkodes i den, og lægger sig dybt i underbevidstheden. En fobi er altså en overdrevet og irrationel frygt for situationer eller ting.

At have en fobi er ikke en sygdom. Du har nogle angstsymptomer, som er generende eller uhensigtsmæssige, men det betyder ikke, at du er berettiget til en angstdiagnose. Symptomerne kan f.eks. være klamme håndflader, rysten, svimmelhed, hedeture eller kvalme. Nogle gange kan symptomerne bliver ret voldsomme. 

At have en fobi eller en angst for noget, kan gøre, at du prøver at undgå, at komme i situationer, hvor angstsymptomerne kommer frem. Det kan gøre, at man er temmelig begrænset i sin livsudfoldelse og i dagligdagens funktioner. F.eks. kan det afholde dig fra at deltage i arrangementer, rejse eller være i naturen.

PRÆSTATIONS- og EKSAMENSANGST

Kender du det, at du skal i fokus. Det kan være, du skal præsentere et oplæg på dit arbejde, fremlægge for klassen eller måske holde en tale til familiefest? Det kan også være, at du er konkurrencemenneske, som skal præstere godt til en sport, du dyrker?

Allerede mens du forbereder dig, kan du mærke en uro. Tanken om at skulle være den, som andre lytter til og ser på, skræmmer dig. 

Tankerne flyver rundt i dit hoved, og frygten for at fejle får dit hjerte til at banke hurtigere - hvad tænker de om dig, griner de af dig i deres indre eller ser de ned på dig?

Så kommer dagen, hvor det skal ske. Pulsen er høj, håndfladerne er klamme, hænderne ryster, uroen i maven er slem og giver måske kvalme.

Det skal bare overstås. Måske melder du dig syg den dag. At undvige, komme med undskyldninger for ikke at gennemføre, er for nogle en løsning for at undgå situationen

Måske mærker du en uro, blot du læser med her?

At blive lidt nervøs er en helt almindelig følelse, som gerne må være til stede. Men at få angst kan være utrolig hæmmende for det man skal præstere. Det kan også have den konsekvens at man trækker sig mere og mere tilbage fra andre mennesker og bliver mere og mere trist og modløs. Derfor er det fornuftigt, at få hjælp til at komme af med angsten. 

SOCIAL ANGST

Du vil gerne være sammen med andre mennesker, kan ikke overskue det. Måske gør mange mennesker dig urolig, akavet.. Måske går du helt i stå, når du skal være sammen med andre. Det kan være det forekommer i lukkede rum, uanset størrelsen. Det kan være på åbne pladser, til en koncert eller en sportsbegivenhed. Måske er det angstprovokerende at være i selskab med mennesker du ikke kender. 

Uanset hvad, så er det aldrig rart. 

Ofte er den sociale angst opstået af en situation, hvor du måske er blevet mobbet, ydmyget som barn. Men uanset hvad årsagen er, så kan det være pinefuldt at leve med social angst. Og det kan hæmme dig i at tage en uddannelse eller få et job.

Derudover kan det også være fx:
FLYSKRÆK

TAND/LÆGESKRÆK

HØJDESKRÆK

KLAUSTROFOBI (frygten for trange rum)

ARAKNOFOBI (frygten for edderkopper)

VREDE

JALOUSI

DÅRLIGT SELVVÆRD/TILLID

FYSISKE UBALANCER

REGELMÆSSIG HOVEDPINE
MIGRÆNE

KRONISKE SMERTER

DÅRLIGE VANER
OVERSPISNING

SUKKERTRANG

NEGLEBIDNING

RYGNING

Hypnose kan være hjælpen til dig!

Du kan have tilegnet dig din angst på et tidligt stadie af dit liv. Måske har du oplevet at nogen har grinet af dig, eller at du har fejlet foran andre. Disse oplevelser sætter sine spor. Der kan gå årevis efter den dårlige oplevelse, før følelsen angst melder sig på banen, men pludselig kan den opstå. 

Hypnoterapi kan være løsningen for dig. I underbevidstheden, hvor disse uhensigtsmæssige mønstre ligger, går vi ind og forløser blokeringerne, så du nemmere kan håndtere din angst uanset hvad situationen måtte være. 

Induktion til hypnotisk tilstand kan gå hurtigt.

Modelfoto

bottom of page